CE NE FACEM..............................

Suntem cetateni liberi ai acestei tari.
Si ca cetateni liberi ai acestei tari avem dreptul deplin sa ne opunem vaccinarii propriilor nostri copii.
Dar am devenit deja precum niste paria in propria noastra tara.
Nu avem acces la dezbateri reale pro si contra vaccin in mass-media.
Medicii anti vaccin se tem sa nu-si piarda dreptul de a mai profesa.
Un parlamentar ce a indraznit doar sa puna intrebari pe tema vaccinurilor a fost exclus din partidul sau.
Etc, etc, etc.
Acum insa guvernantii sunt pe punctul de a trece o bariera dincolo de care ne pierdem insasi statutul nostru de oameni: suntem amenintati cu puscaria si cu pierderea copiilor in cazul in care nu-i vaccinam.
Nu trebuie sa-i lasam sa treaca peste aceasta bariera …
flu
Foto: http://ddees.com/index.php/2015/09/11/gallery-three/
   Era vorba ca dezbaterea sa aiba loc la sfarsitul lui februarie:
La sfarsitul lunii februarie LEGEA VACCINARII OBLIGATORII va fi pusa in DEZBATERE PUBLICA
N-a mai avut insa loc, probabil din acest motiv:
Ipoteza interzisa in mass-media: Un VACCIN este CAUZA imbolnavirilor pe banda rulanta in randul BEBELUSILOR
Bravo NORICA NICOLAI: ca procuror ar merge pe PISTA VACCINURILOR OBLIGATORII in cazul imbolnavirii BEBELUSILOR
De ce mor copiii în România? (3) Cronica unor morți incomode. Sindromul hemolitic uremic și vaccinurile. Ipoteze infirmate şi declaraţii contradictorii ale autorităţilor despre copiii cu sindrom hemolitic uremic. Un text de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România si dr. Mircea Puscasu
Dar sunt grabiti nevoie mare, asa ca vor musai ca in aprilie sa fie pusa in dezbatere publica.
Iata ce putem citi la Autoritatile vor sa ii oblige pe parinti sa isi vaccineze copiii. Proiectul legii, pus in dezbatere publica luna aceasta de pe Pro tv:

Autoritatile vor sa ii oblige pe parinti sa isi vaccineze copiii. Pregatesc sanctiuni pentru cei care refuza, dar si stimulente ca sa ii convinga.
Masurile vin dupa ce in ultimii ani tot mai multi parinti au refuzat vaccinarea. Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca riscul aparitiei unor focare este foarte mare. Pe de alta parte, statul promite despagubiri in cazul in care un copil se imbolnaveste din cauza vaccinarii.
Pentru prima data in Europa au fost inregistrate cazuri de difterie anul trecut si anul acesta chiar decese. In Ucraina a existat un focar de poliomielita, iar in Romania unul de rujeola. 79 de copii din Bistrita Nasaud si Cluj s-au imbolnavit. Autoritatile le atrag atentia parintilor si le cer sa isi vaccineze copiii. Anul trecut, din 200 de mii de bebelusi, 35 de mii NU au fost imunizati.
Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie: „Acoperirea vaccinala in cazul rubeolei, rujeolei, oreonului, este de 83% la nivel national, iar la vaccinul hexovalent, care inseamna impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, hepatita B avem putin peste 60%.”
Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca 95% din populatie sa fie vaccinata. Poliomielita lasa sechele grave, oreionul poate produce meningita si encefalita. Cu toate acestea, in ultimii ani s-a ajuns ca rata de vaccinare pentru bolile grave sa fie de 83%, iar in unele zone, precum Arad si Bucuresti este de 70%.
Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecttioase „Matei Bals”: „Pentru virusul rubeolic problema este mult mai grava pentru fetite. Daca ajung la maturitate si vor sa faca o sarcina sa stie clar ca daca nu s-au vaccinat sunt la risc sa faca rubeola, iar rubeola genereaza malformatii ale fatului indiferent de trimestrul de sarcina.”
Parintii care refuza vaccinarea se tem ca pruncii lor s-ar putea imbolnavi din aceasta cauza, chiar si de autism.
Autoritatile sustin ca isi vor asuma rezolvarea eventualelor complicatii aparute in urma vaccinarii si ca vor oferi despagubiri in cazul in care copiii vor avea de suferit.
Proiectul legii vaccinarii va fi supus dezbaterii publice, probabil, in a doua jumatate a lunii aprilie, a anuntat sambata secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Victor Strambu.
„Ministerul Sanatatii a fost promotorul acestei legi. Actiunea a inceput in 2015, iar Ministerul Sanatatii este determinat in a duce la bun sfarsit aceasta initiativa legislativa, cu ajutorul Parlamentului Romaniei. Probabil ca dupa jumatatea acestei luni va aparea si in transparenta decizionala, dupa care isi va urma cursul legislativ”, a spus Strambu, intr-o declaratie de presa sustinuta cu ocazia celei de-a patra editii a Conferintei Nationale Actualitati in Vaccinologie – RoVaccin 2016, relateaza Agerpres.
Presedintele comisiei pentru sanatate din Camera Deputatilor, Florin Corneliu Buicu, a adaugat ca isi doreste ca in cadrul dezbaterilor care vor avea loc in Parlament sa fie expuse toate argumentele pro si contra vaccinarii, dar sa primeze interesul superior al copilului si datele medicale.
„Astept din partea MS varianta finala, prin asumarea acestui proiect si inaintarea de catre Guvern ca si initiativa legislativa catre Parlament. Daca termenul pe care Victor Strambu l-a enuntat aici va fi depasit foarte mult timp, pot sa va spun ca parlamentarii, care au drept de initiativa legislativa, ar putea prelua acest proiect, pentru a-l depune„, a completat Buicu.
Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a declarat ca in proiectul de lege sunt mentionate opt antigene: difterie, tetanos, tuse convulsiva, poliomielita, hepatita B, rubeola, rujeola si oreion.
„Acestea vor fi antigenele – cum doriti sa le spuneti: „inalt recomandate”, „obligatorii”. Cuvantul acesta „obligatoriu” revine si este utilizat ca un soi de sperietoare. Eu cred ca noi trebuie sa ne referim la legea sanatatii obligatorii pentru copii, nu la legea vaccinarii obligatorii, la care toata lumea trebuie sa contribuie”, a adaugat Rafila.
El a mai precizat ca informarea si consilierea parintilor vor fi asigurate la nivel central de catre Ministerul Sanatatii, Institutul National de Sanatate Publica si grupul tehnic de coordonare a activitatii de vaccinare. De asemenea, vor fi implicate Directia de Sanatate Publica si Comisia judeteana de vaccinare, precum si medicii de familie si cadrele didactice.
Rafila a subliniat ca scopul proiectului de lege este legat de asigurarea tuturor resurselor si parghiilor pentru ca acoperirea vaccinala in Romania sa nu mai urmeze un trend descendent.

                                          https://saccsiv.wordpress.com/


[…]