Dragi măceni,
Vă invit cu drag la Festivalul Părădăicilor, eveniment ce se va derula în comuna noastră în data de 13 -14 iulie. Prima activitate va fi crosul pe bicicletă din data de 13 iulie. Participanţii se pot înscrie pe siteul 
Această cursă pe biciclete are pentru mine o importanţă de suflet. Spunem mereu că tinerii noştri nu fac suficientă mişcare, că stau ore în şir pe facebook fiind indiferenţi la viaţa socială. Tineri măceni, putem demonstra că ne implicăm real în viaţa comunităţii. Cei care doresc să participe ca sportivi sunt rugaţi să nu ezite, pentru voi tineri din Macea, Arad  Curtici, Sânmartin,Dorobanţi,  am organizat această activitate. Avem nevoie şi de voluntari pentru punctele de hidratare şi pentru susţinerea participanţilor. Cursa de ciclism nu este doar mişcare ci şi cunoaştere şi apreciere reciprocă. Încercăm să unim trei comunităţi Macea, Curtici Dorobanţi, prin prietenii ce se leagă la astfel de evenimente şi prin pasiunea comună bicicleta .Traseul nu a fost ales la întâmplare. Este zona cea mai importantă pentru legumicultură din câmpia de vest şi este zona apelor termale. Circuitul pe biciclete vrea să arate că aceste comunităţi sun vii. Satul românesc este muribund în cele mai multe cazuri datorită lipsei de tineri. Dorim ca tinerii de la oraş să se întoarcă în satul românesc şi prin implicarea lor să aducă viaţă acolo unde nu mai există.Trebuie să oferim ceva în schimb acestor tineri, nu numai posibilităţi economice ,dar şi posibilitatea ca familia tânără să se dezvolte frumos.Pot spune tuturor tinerilor cu convingere, veniţi la Macea! Este locul unde veţi găsi linişte pentru familiile voastre şi posibilitatea de a trăi frumos într-un sat viu.
Festivalul doreşte  să demostreze lumii întregi că suntem capabili să ne rugăm, să  muncim şi să ne simţim bine împreună, capabili să promovăm un stil de viaţă sănătos, unde sportul,  munca în agricultură, muzica de calitate şi prietenia pot fi garanţi pentru un viitor mai bun. Nouă ne pasă de viitorul copiilor noştri, vrem ca ei să fie frumoşi şi demni ucenici ai lui Hristos. Pentru aceasta Parohia Ortodoxă Română Macea II susţine şi încurajează această manifestare la care voi participa şi eu şi familia mea, la cursă pe bicicletă desigur.
Urez pe această cale succes tuturor participanţilor.