Zi de sărbătoare la Macea


Duminică 11 decembrie, a fost pentru Parohia Macea o zi de neuitat,o zi de bucurie prilejuită de vizita Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei Seviciu,Arhiepiscop al Aradului care alături de Preasfinţitul Siluan, Episcop al românilor ortodocşi din Ungaria au săvârşit slujba de sfinţire a bisericii. Prezenţa Înaltpreasfinţiei Sale în mijlocul măcenilor şi cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej a adus multă bucurie în suflete.
Alături de Preasfinţitul Siluan au venit la sărbătoarea noastră şi membri corului Bisericii Ortodoxe din Micherechi-Ungaria, împreună cu părintele Bun Ioan, cor dirijat de domnul Ovidiu Boar care alături de corul mixt al bisericii Macea au dat răspunsurile liturgice.
După slujba de sfinţire Înaltpreasfinţitul Timotei alături de Preasfinţitul Siluan au participat la „Festivalul de colinzi” organizat la Căminul cultural din Macea. Am avut împreună slujitori un sobor de preoţi în frunte cu părintele dr.Nicu Breda protopop al Aradului, fraţi dragi, care au fost mereu alături de noi la toate sărbătorile noastre şi cărora le-am mulţumit poate prea puţin pentru dragostea şi devotamentul lor.
Această minunată zi va rămâne multă vreme în amintirea noastră, ca zi de aleasă trăire duhovnicească şi comuniune frăţească.



Pr. Tudor Budeanu