McDonald's rămâne mereu la fel, de aceea îl iubesc

Dacă, după o masă copioasă la McDonald's, v-a mai rămas ceva în tavă, nu uitaţi să luaţi la pachet restul de mâncare. Cu siguranţă o să puteţi mânca şi mâine, iar dacă uitaţi să o faceţi nu vă speriaţi că se va strica, chiar dacă aţi uitat să o puneţi în frigider. Mâncarea de la McDonald's nu se alterează chiar dacă o laşi zile, săptămâni şi chiar luni întregi în aer liber, atât de bine se conservă.
Acest fapt a fost constatat de o artistă fotograf americană, Sally Davies, cu ceva timp în urmă, când a dorit să facă un proiect artistic, intitulat “The Happy Meal Project” . Ideea proiectului a fost să fotografieze descompunerea în timp a mâncărurilor de la McDonald's. Dar a constatat că mâncarea arată aproape neschimbată după şase luni, şi fără să fi intenţionat în vreun fel, a ajuns la concluzia că burgerul si cartofii prăjiţi cumpăraţi de la McDonald's nu se descompun.
Fotografei i s-a părut pentru prima dată ceva suspect din a doua zi a proiectului, deoarece ambii câini pe care îi deţine şi-au pierdut destul de repede interesul chiar şi faţă de meniul pentru copii, cu toate că la început au fost curioşi.
“Acesta a fost momentul când am observat că se petrece ceva ciudat cu mâncarea pe care am cumpărat-o”, declara Sally Davies ziarlui britanic “Daily Mail”.
Timp de şase luni a fotografiat zilnic mâncărurile. Rezultatul: singura schimbare constatată a fost că mâncarea s-a întărit ca piatra.
La rezultate îngrijorătoare a ajuns în 2004 şi regizorul filmului “Supersize Me”, care timp de 30 de zile s-a hrănit exclusiv cu mâncare de la McDonald's, motiv pentru care a ajuns să aibă probleme serioase de sănătate.
Rezultatul proiectului artistic a lui Sally Davies arată că Fast Food-ul nu dăuneză doar celor care-l consumă, ci şi mediului înconjurător, deoarece rămâne nedescompus.
Când a fost întrebat dacă alimentele lor sunt degradabile biologic, purtătorul de cuvânt al McDonald's, Danya Proud, a răspuns cu ignoranţă: „Aceasta nu este altceva decât o afirmaţie ciudată şi absolut greşită.”
Sursa: yahoo.de


Sursa: credo.ro